Huiswerk­­begeleiding op afstand

Steuntje in de rug

Sommige leerlingen kunnen heel goed zelf studeren. Ze weten prima hoe ze hun huiswerk moeten aanpakken en hebben genoeg zelfdiscipline. Maar toch komen ze regelmatig enorm met de tijd in de knoei. Een klein steuntje in de rug kan hen ontzettend helpen.

Planning

Deze groep leerlingen komt er bijvoorbeeld één dag van tevoren achter dat ze een grote repetitie hebben. Of ze komen op school en horen dat de inlevertermijn voor een werkstuk diezelfde dag verstrijkt. Met een goede planning en consequente structurering kunnen deze problemen opgelost worden.

Aanpak

Onze begeleiders reiken de leerlingen instrumenten en methodes aan om goed te plannen. Het is de bedoeling dat ze vooral zélf nadenken over de aanpak en de resultaten. Uiteindelijk moeten ze volledig zelfstandig en zelfverantwoordelijk leren werken.

Planning

Leerlingen met huiswerkbegeleiding op afstand maken iedere week op het Studiecentrum Doorn een planning. Ze spreken ook af met de studiebegeleider hoeveel tijd ze besteden aan hun huiswerk, overhoringen en repetities.

De middag dat de weekplanning wordt gemaakt, studeren de leerlingen op het Studiecentrum. Ze hebben dan ook de gelegenheid om vragen te stellen. De begeleider krijgt op die manier tegelijkertijd een goede indruk van hun werkhouding en inzet. Bij voorkeur werken de leerlingen deze middag aan de vakken waarbij ze hulp nodig hebben. Vaak zijn dit de exacte of economische vakken.

Evaluatie

Vast onderdeel van de huiswerkbegeleiding op afstand is de wekelijkse evaluatie. Met de studiebegeleider staan de leerlingen stil bij vragen als:

  • • Hoe is de zelfstudie verlopen?
  • • Heb ik al het geplande werk gedaan?
  • • Welke cijfers heb ik gehaald?

Naar aanleiding daarvan wordt de planning eventueel aangepast. Het gaat er uiteindelijk om wat voor de individuele leerling het beste werkt.

Meer weten over huiswerkbegeleiding op afstand?

Bel directeur Roeland Schutte (0343 – 42 04 05) voor meer informatie of maak een afspraak. Hij is elke werkdag tussen 12.00 en 13.00 uur bereikbaar. Een mail sturen aan info@studiecentrumdoorn.nl kan natuurlijk ook.

Direct opgeven voor huiswerkbegeleiding op afstand kan via onderstaande knop. Op onze website staat ook meer informatie over onze tarieven en algemene voorwaarden.

REACTIES VAN OUDERS:

Momenteel zitten allebei mijn dochters op het Stuud. Nathalie zit er nu voor het 2e jaar en Lisa nu ongeveer 3/4 jaar.

Ik heb Nathalie aangemeld toen ze in Havo 3 bleef zitten. De 2e ronde van datzelfde schooljaar ging met begeleiding van het Stuud super. Ik had voorgesteld om nu in de 4e evt. eerst zelf te proberen tot de herfstvakantie, maar Nathalie heeft zelf aangegeven graag naar het Stuud te willen, dus dat doen we nu voor 3 dagen p.wk. en tot op heden gaat het nog steeds prima!

Lisa is tijdens het laatste deel van vorig schooljaar aangemeld omdat ze er slecht voor stond. Helaas heeft ze 't toch niet gered, ook omdat ze op 't Stuud even haar draai moest vinden voordat ze het nut ervan inzag. Nu ze Havo 2 voor de 2e keer doet, gaat het ook super. Beide meiden hebben het naar hun zin op het Stuud en het geeft mij erg veel rust thuis omdat het huiswerk grotendeels af is als ze thuiskomen en ik er niet meer achteraan hoef te zitten!

Hierbij alvast heel veel dank voor het team van het Stuud tot nu toe en we maken graag nog een tijdje langer gebruik van jullie begeleiding!