Roeland Schulte

Roeland Schutte
directeur

Ik ben nu al bijna 28 jaar directeur van Studiecentrum Doorn. Al tijdens mijn studie bestuurskunde aan de UvA werkte ik als instituutsleider op een huiswerkinstituut. Na mijn afstuderen heb ik vier jaar gewerkt op een internaat voor kinderen met ouders in het buitenland. Ik was daar behalve huiswerkbegeleider ook sociaalpedagogisch begeleider.

Mijn levensmotto is: elk mens is waardevol en mag gezien mag worden. Dat is een van de redenen waarom ik in mijn vrije tijd namens Gevangenenzorg Nederland gevangenen bezoek. Uiteraard neem ik mijn motto ook mee in mijn werk. Elke leerling verdient en krijgt de aandacht en begeleiding die bij hem of haar past.

In mijn vrije tijd ben ik vaak langs de lijn te vinden bij mijn sportende kinderen en tour ik met mijn mountainbike over de Utrechtse Heuvelrug.

Hans de Roock
directieassistent en bijlesdocent

Al tijdens mijn studie diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht werkte ik als bijlesdocent op het Studiecentrum Doorn. In die periode kwam ik erachter hoe inspirerend lesgeven aan middelbare scholieren kan zijn. Ik had het er zo naar mijn zin, dat ik na mijn afstuderen besloot er fulltime aan de slag te gaan.

Mijn passie voor dit werk berust op twee zaken. Enerzijds ben ik iemand met een brede interesse en vind de stof waar de leerlingen mee bezig zijn meestal erg boeiend. Anderzijds schep ik veel plezier in het persoonlijke contact met de leerlingen. Vanuit die persoonlijke band probeer ik hen ieder zo goed mogelijk te begeleiden bij hun studie-inspanningen.
In mijn vrije tijd speel ik gitaar en doe ik aan hardlopen

Emmy Klingenberg
directieassistent onderbouw en bijlesdocent

Sinds 2010 geef ik bijles Engels op het Studiecentrum Doorn. Al snel viel me op dat dyslexie echt een blokkade is voor veel leerlingen. Om die reden heb ik in 2015 mijn diploma voor coach dyslexie gehaald. Deze opleiding heeft me geholpen kinderen met dyslexie beter te begeleiden.

Niet alleen met Engels, maar ook met Frans, Duits, geschiedenis en bijvoorbeeld aardrijkskunde kan ik dyslectische leerlingen helpen. Sinds oktober 2018 ben ik ook directie-assistent, verantwoordelijk voor de eerste- en tweedeklassers.

Op het Studiecentrum Doorn breng ik de stof zo aantrekkelijk mogelijk onder de aandacht. Zo wil ik de leerlingen extra motiveren om goede resultaten te behalen en hun dromen waar te maken.