Remedial teaching

Leerlingen met leerproblemen bieden wij ondersteuning op maat. Een gespecialiseerde docente verzorgt in de middag- en avonduren remedial teaching. Dyslectische leerlingen kunnen terecht bij de gediplomeerde coach dyslexie van het Studiecentrum Doorn.

De praktijk wijst uit dat speciale ondersteuning voor leerlingen met dyslexie hard nodig is. De scholen in de regio werken weliswaar volgens het Protocol Dyslexie, maar dat biedt niet genoeg soelaas. In een klas van 25 à 30 kinderen kunnen leraren weinig individuele aandacht schenken aan dyslectische leerlingen. Zonder hulp lopen ze binnen een paar maanden op hun klasgenoten achter.

Ruime ervaring

Onze gekwalificeerde krachten hebben ruime ervaring in de begeleiding van scholieren met leerproblemen. Op basis van een telefonisch intakegesprek wordt een begeleidingsprogramma samengesteld.

Remedial teaching bieden wij alleen per ‘schoolperiode’ aan. Dat is een periode van ongeveer 3 maanden tussen twee schoolvakanties. Bijvoorbeeld: van de zomervakantie tot de herfstvakantie of van de herfstvakantie tot de kerstvakantie. De data en tijdstippen voor remedial teaching worden in overleg met de leerling gepland.

Studiecentrum Doorn van buiten gezien

Meer informatie

Meer weten over remedial teaching? Bel directeur Roeland Schutte (0343 – 42 04 05) voor meer informatie of maak een afspraak. Hij is elke werkdag tussen 12.00 en 13.00 uur bereikbaar. Een mail sturen aan info@studiecentrumdoorn.nl kan natuurlijk ook.
U kunt ook via dit formulier meer informatie opvragen.

Inschrijven

Direct opgeven voor remedial teaching kan via dit inschrijfformulier. Op onze website staat ook meer informatie over onze tarieven en algemene voorwaarden.