examen­begeleiding

CSE

Speciaal voor leerlingen in het examenjaar heeft het Studiecentrum Doorn de examenbegeleiding ontwikkeld. Die is in de eerste plaats bedoeld om leerlingen klaar te stomen voor het centraal schriftelijk eindexamen.

Belangrijke toetsen

Onze examenbegeleiding bereidt leerlingen ook voor op andere belangrijke toetsen in het examenjaar. Wij bieden bijvoorbeeld hulp bij het maken van het profielwerkstuk. Ook de mondelinge examens oefenen de leerlingen in de examenbegeleiding. Zo neemt een vakdocent voor het vak Nederlands een proefmondeling af.

Voor alle duidelijkheid: de examenbegeleiding komt niet in de plaats van het huiswerkbegeleidingsprogramma, het is er een aanvulling op.

Herhaling

Belangrijk onderdeel van de examenbegeleiding is het herhalen van de lesstof. Dat gebeurt onder begeleiding van een docent. Daarnaast maken de leerlingen eindexamenopgaven uit de voorgaande jaren.

De vakdocent bespreekt de gemaakte examenopgaven met de leerlingen en licht ze zo nodig toe. Als daarbij blijkt dat leerlingen hiaten in hun kennis hebben, wordt uitgebreid op deze stof ingegaan.

Ruimere openingstijden

Om de leerlingen optimaal voor te bereiden op het centraal examen hanteren wij in de maanden april en mei ruimere openingstijden. Ook is het Studiecentrum in de meivakantie een aantal extra dagdelen open voor examenleerlingen.

Meer weten over examentraining?

Bel directeur Roeland Schutte (0343 – 42 04 05) voor meer informatie of maak een afspraak. Hij is elke werkdag tussen 12.00 en 13.00 uur bereikbaar. Een mail sturen aan info@studiecentrumdoorn.nl kan natuurlijk ook.

Direct opgeven voor examentraining kan via onderstaande knop. Op onze website staat ook meer informatie over onze tarieven en algemene voorwaarden.

REACTIES VAN OUDERS:

Toen onze jongste zoon naar de brugklas ging was rond de kerst zijn cijferlijst dusdanig dat hij niet over zou gaan naar de tweede klas en een niveau lager het gevolg zou zijn. De beloftes die de school deed tav ondersteuning werden niet waargemaakt.
Omdat wij dachten dat hij het wel kon en hem de kans wilden bieden hebben wij besloten hem aan te melden bij het studiecentrum. Het bleek goede keuze! Hij zit nu in de examenklas en staat er goed voor! Hij wilde zelf dit jaar 4 dagen in de week er naar het studiecentrum toe, dat zegt genoeg denk ik!
In de tussentijd heeft ook onze oudste zoon anderhalf jaar huiswerkbegeleiding gehad bij het studiecentrum. Halverwege het 3de jaar van de mavo is hij op het studiecentrum gekomen en heeft daar in het vierde jaar, naast de studiebegeleiding, ook eindexamentraining gehad. Mede dankzij de support en begeleiding van de mensen van het studiecentrum heeft hij afgelopen juni, met een mooi eindresultaat, zijn mavo-diploma gehaald.
Wij zijn zeer tevreden over de support en begeleiding die door Roel, Hans en alle andere mensen van studiecentrum Doorn gegeven wordt.