Huiswerkbegeleiding op afstand

Huiswerkbegeleiding op afstand is er voor leerlingen die een steuntje in de rug nodig hebben. Deze groep heeft genoeg discipline om zelf te studeren, maar komt regelmatig met de tijd in de knoei. Ze komen er bijvoorbeeld één dag van tevoren achter dat ze een grote repetitie hebben. Of komen op school en horen dat de inlevertermijn voor een werkstuk diezelfde dag verstrijkt.

Planning en structuur

Met een goede planning en consequente structurering kunnen deze problemen opgelost worden. Daarom maken leerlingen met huiswerkbegeleiding op afstand iedere week op het Studiecentrum Doorn een planning. Ze spreken ook af met de studiebegeleider hoeveel tijd ze besteden aan hun huiswerk, overhoringen en repetities.

De middag dat de weekplanning wordt gemaakt, studeren de leerlingen op het centrum. Ze hebben dan ook de gelegenheid om vragen te stellen. De begeleider krijgt op die manier tegelijkertijd een goede indruk van hun werkhouding en inzet. Bij voorkeur werken de leerlingen deze middag aan de vakken waarbij ze hulp nodig hebben; vaak zijn dit de exacte of economische vakken.Op afstand DSC_4694

Evaluatie

Vast onderdeel van de huiswerkbegeleiding op afstand is de wekelijkse evaluatie. Met de studiebegeleider staan de leerlingen stil bij vragen als:

●   Hoe is de zelfstudie verlopen?
●   Kostte het me veel of weinig moeite?
●   Heb ik al het geplande werk gedaan?
●   Welke cijfers heb ik gehaald?
●   Moet de planning worden bijgesteld?

Gemotiveerd

De begeleider reikt de leerlingen slechts instrumenten en methodes aan. Het is de bedoeling dat ze vooral zélf nadenken over de aanpak en de resultaten. Doordat de nadruk ligt op hun eigen verantwoordelijkheid, blijven de leerlingen gemotiveerd.

Aanvullende begeleiding

Ook buiten de vaste begeleidingsmiddag kunnen de leerlingen bij ons terecht. Als ze vragen hebben over hun studie of de planning ervan, kunnen ze bellen. Wij agenderen dan een afspraak met de studiebegeleider. De ervaring leert dat in een kwartier de problemen meestal wel opgehelderd kunnen worden.

Wil een leerling graag een keer extra ondersteuning? Geen probleem. Motivatie belonen wij graag met aanvullende studiebegeleiding.

Tijdens de toetsweek kan een leerling een extra middag het Studiecentrum bezoeken!

Meer informatie

Meer weten over huiswerkbegeleiding op afstand? Bel directeur Roeland Schutte (0343 – 42 04 05) voor meer informatie of maak een afspraak. Hij is elke werkdag tussen 12.00 en 13.00 uur bereikbaar. Een mail sturen aan info@studiecentrumdoorn.nl kan natuurlijk ook.
U kunt ook via dit formulier meer informatie opvragen.

Inschrijven

Direct opgeven voor huiswerkbegeleiding op afstand kan via dit inschrijfformulier. Op onze website staat ook meer informatie over onze tarieven en algemene voorwaarden.