Blog

Emmy Klingenberg Nieuwe directie-assistent onderbouw.

Per 1 oktober hebben we afscheid moeten nemen van Purdey Hof als directie-assistent onderbouw. Purdey heeft een andere functie aanvaard bij een organisatie waar ze ook al werkte toen ze bij ons werkzaam was. Voor haar een feest, voor ons wel even slikken . Haar laatste werkdag hebben we feestelijk afscheid van haar genomen. We wensen Purdey veel succes en zullen aan haar terugdenken als een capabele, aimabele en zeer loyale collega. In Emmy Klingenberg hebben we een waardig opvolger gevonden. Emmy is sinds 2010 al aan ons instituut verbonden.

Hieronder de (profiel)schets  door,  en van Emmy:

Sinds 2010 geef ik bijles Engels op Studiecentrum. Ik probeer de leerlingen altijd zo goed mogelijk te ondersteunen. Al snel viel me op dat Dyslexie echt een blokkade is voor veel leerlingen. Om die reden heb ik in 2015 mijn diploma voor coach dyslexie behaald. De opleiding tot coach dyslexie heeft me geholpen kinderen met dyslexie beter te begrijpen en te begeleiden. Zo kunnen ze een voldoende halen voor Engels en een opleiding blijven volgen die bij hun niveau past. Niet alleen met Engels, maar ook met Frans, Duits, geschiedenis en bijvoorbeeld aardrijkskunde kan ik dyslectische leerlingen helpen.

Mijn lesbevoegdheid Engels heb ik in mijn geboorteland Bulgarije gehaald, waar ik ook fysische geografie gestudeerd heb. Op het Studiecentrum Doorn breng ik de stof zo aantrekkelijk mogelijk onder de aandacht. Zo wil ik de leerlingen extra motiveren om goede resultaten te behalen en hun dromen waar te maken.

De afgelopen jaren werkte ik ook op een instituut voor studiebegeleiding in Barneveld. Hier was ik eindverantwoordelijk voor de begeleiding van een grote groep leerlingen op een plaatselijke school. Toen de mogelijkheid zich voordeed om op het studiecentrum in de huiswerkbegeleiding de functie van directie-assistent (in het bijzonder voor de eerste en tweede klas) te gaan vervullen heb ik geen moment getwijfeld. Na een inwerkperiode in september 2017 , ben ik per 1 oktober van hetzelfde jaar deze functie gaan vervullen. Ik heb er veel zin in om met de kinderen in een andere omgeving weliswaar weer aan de gang te gaan.

Op de foto Emmy Klingenberg , die we veel werkplezier wensen op ons studiecentrum.