Blog

Alles onder controle met de nieuwe studieplanner

Studiecentrum Doorn heeft, samen met Huiswerk Coaching Hoevelaken, in eigen beheer een studieplanner uitgegeven. Hiermee kunnen de leerlingen hun huiswerk nog beter plannen en hun studietijd optimaal besteden.

De Planner 2015-2016 is een verbeterde versie van de agenda die de leerlingen van het Studiecentrum de voorgaande jaren ontvingen. Per dag kunnen ze nu niet alleen het schoolwerk voor de volgende dag noteren, maar ook het huis- en leerwerk voor de dagen erna overzichtelijker inplannen.

Zelfverantwoordelijk leren
Huiswerk vooruit leren en maken is daarmee – zowel voor leerlingen als studiebegeleiders – duidelijker zichtbaar als vast aandachtspunt. Het doel is leerlingen te helpen hun tijd zo goed mogelijk in te delen en te stimuleren tot zelfverantwoordelijk leren. Daarbij voelen de scholieren zich zelf verantwoordelijk voor hun huiswerk.

Opgeruimd bureau
Uiteraard ruimt de Planner 2015-2016 pagina’s in voor het lesrooster, cijferlijsten, vakantiedata en notities. Handig zijn de studeertips. Zo doet de studieplanner verschillende manieren aan de hand om gemakkelijker woordjes te leren.
Een andere tip is: neem elk uur tien minuten pauze van je huiswerk. Ook een opgeruimd bureau bevordert het leren. “Uit onderzoek is gebleken dat je 15 procent meer leert aan een opgeruimd bureau”, zo is in de planner te lezen.

‘Echt veel handiger’
De eerste weken heeft de studieplanner zijn waarde al bewezen. Van leerlingen en studiebegeleiders komen positieve reacties: “De nieuwe planner is echt veel handiger”, en: “Ik kan nu mooi overzichtelijk plannen.”

De Studieplanner 2015-2016 is beschikbaar voor alle leerlingen die huiswerkbegeleiding krijgen van Studiecentrum Doorn en Huiswerk Coaching Hoevelaken.