Blog

Het Stuud is chill!

Leerlingen voelen zich nu nog meer thuis op Studiecentrum Doorn! Tenminste, daar streven we naar. Om die reden heeft Het Stuud sinds kort een Chillruimte, waar ze kunnen pingpongen, tafelvoetballen, met de Wii spelen of lekker ‘chillen’ op één van de comfortabele banken.

De meeste leerlingen komen direct uit school bij ons om hun huiswerk te doen of te oefenen voor het examen. Net als thuis in de huiskamer kunnen ze in de Chillruimte even ontspannen of kletsen voordat ze aan hun schoolwerk beginnen. Even de zinnen verzetten kan helpen om zich beter te concentreren.

Langgekoesterde wens
Wij koesterden al langere tijd de wens om een ontspanningsruimte voor de leerlingen te creëren. Maar omdat we alle lokalen nodig hadden voor studieactiviteiten, bleef het bij een wens. Totdat in ons gebouw een geschikte ruimte vrijkwam toen één van onze medehuurders vertrok.Chillruimte Studiecentrum, huiswerk doornemen (2)

De verhuurder bleek bereid mee te werken en het plannen maken voor de Chillruimte kon beginnen.
Van het begin af aan zijn de leerlingen hierbij betrokken. Wij hebben wel een voorzet gegeven, maar de uiteindelijke inrichting is toch vooral hun inbreng.

Van hen kwamen de ideeën voor de kleuren van de muren, de luie banken, de pingpongtafel en de houten banken met bijbehorende tafels.

Positieve geluiden
De Chillruimte draait nu enkele weken. Van de leerlingen hebben we alleen maar positieve geluiden vernomen. Met name de jongens staan vaak een kwartiertje aan de pingpongtafel, het tafelvoetbal of de Wii voor ze aan de studie gaan. Of wanneer ze tussen het schoolwerk door even willen relaxen.Chillruimte Studiecentrum, huiswerk doornemen
De uitnodigende comfortabele banken weten jongens en meisjes in meer of meer gelijke mate te waarderen. Wie liever wat harder zit, kan op een houten bank aan tafel de krant lezen of huiswerk doornemen. De Chillruimte blijkt trouwens ook een prima plek waar leerlingen met elkaar hun huiswerk kunnen doornemen.

Rustiger
Niet elke leerling maakt gebruik van de Chillruimte, dat hoeft natuurlijk ook niet. Maar ook degenen die er zelden zijn, valt op dat het in werkruimtes en de gangen rustiger geworden is. Doordat hun medeleerlingen pauzeren in de Chillruimte, kunnen zij zich beter concentreren op hun schoolwerk.Chillruimte Studiecentrum, aan het stangen

Lees hier het artikel in Nieuwsblad De Kaap dat over de Chillruimte is verschenen.