Blog

Gang van zaken april t/m juni 2019

Deze brief stuurden we aan de ouders van onze leerlingen. Ook op de website ter informatie.

Week 16 ( 15 t/m 19 april) is er een projectweek op het Revius Lyceum te Doorn voor de onderbouwklassen en VWO 4. Er zal op school dan ook geen les worden gegeven aan deze leerlingen. Op het studiecentrum gaan wij wel een dagdeel met deze leerlingen aan de slag. Deze middag gaan we werken aan de mindere vakken en het opgegeven huiswerk voor na de projectweek. Voor de goede orde is de groep in twee gedeeltes gesplitst:

• De leerlingen uit de eerste klas worden woensdag 17 april direct na school op het studiecentrum verwacht. Dit geldt ook voor de parttimers die normaal gesproken deze dag niet aanwezig zijn op het studiecentrum.

• De leerlingen uit de tweede klas en VWO 4 worden donderdag 18 april direct na school op het studiecentrum verwacht. Dit geldt ook voor de parttimers die normaal gesproken deze dag niet aanwezig zijn op het studiecentrum.

De leerlingen uit HAVO 3 en VWO 3 van het Revius Lyceum te Doorn lopen deze week stage terwijl de leerlingen van VMBO 3, HAVO 4 en VWO 5 op werkweek zijn. Deze leerlingen kunnen het studiecentrum niet bezoeken. Zij hoeven voor deze week dan ook niet te worden afgemeld.

Voor de leerlingen van de overige scholen geldt deze week het reguliere begeleidingsrooster.

Alle examenleerlingen moeten in het kader van de examenvoorbereiding het studiecentrum deze week elke dag bezoeken. Zij zijn hier ook al persoonlijk van op de hoogte gesteld.

(Goede) Vrijdag 19 april zijn wij alleen geopend voor de examentraining van onze examenleerlingen. Deze middag maken zij een examen en wordt er een thuisopdracht verstrekt. In overleg met de examenleerlingen wordt de tijd nader vastgesteld.

Maandag 22 april t/m maandag 29 april is in verband met de Tulpvakantie het studiecentrum gesloten voor alle leerlingen. Alle examenleerlingen krijgen voor deze periode een gestructureerde thuisopdracht mee die we bespreken tijdens de eerstvolgende examentraining.

Dinsdag 30 april zijn we geopend voor onze examenleerlingen. Deze middag vindt er een examentraining plaats. De sessie start om 12.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur.

Maandag 1 mei is het studiecentrum gesloten.

Donderdag 2 mei zijn we geopend voor onze examenleerlingen. Deze middag vindt er een examentraining plaats. De sessie start om 12.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur.

Vrijdag 3 mei is het studiecentrum gesloten.

Maandag 6 mei openen we weer onze deuren voor alle leerlingen.

Donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni is het studiecentrum gesloten in verband met het Hemelvaartweekend.

Maandag 10 juni is het studiecentrum gesloten in verband met Tweede Pinksterdag.

Zaterdag 28 juni zullen wij in de ochtenduren studiebegeleiding geven op ons studiecentrum. Dit in verband met de vele proefwerken op de verschillende scholen. Uw zoon/dochter zal door ons indien wij dit nodig achten hiervoor worden uitgenodigd. Noteert u wel alvast deze dag in uw agenda.

Medio juni wordt u door mij gebeld en maak ik graag met u een afspraak voor de bespreking van het eindrapport. Deze bespreking vindt plaats kort voor of na de rapportuitreiking. Indien u eerder op vakantie gaat zal ik in een eerder stadium met u een afspraak maken.

Tenslotte: De inschrijving van nieuwe leerlingen die het volgende schooljaar het studiecentrum willen bezoeken is al mogelijk.

Indien U een aanstaande brugklasser wilt aanmelden, adviseren wij U dit tijdig te doen. Bij inschrijving voor 1 juli aanstaande geven wij bij inschrijving op ons brugklaspakket een korting van 10% op het geldende tarief.

Natuurlijk zijn andere broertjes of zusjes ook welkom. Wij hanteren ook het volgende schooljaar nog een broertje/zusje korting van 15% op onze tarieven.