Het is altijd fijn om een blijk van waardering van tevreden ouders en leerlingen te ontvangen.
Hieronder een aantal reacties die wij via mail, brief, kaart of social media gekregen hebben.
Meer reacties zijn natuurlijk welkom!

 

Van een moeder die haar zoon dit jaar aanmeldde voor onze brugklasbegeleiding

Mees is zeer te spreken over de begeleiding en vertelde me na de eerste ‘echte’ middag, dat hij zich erg thuis voelt bij jullie. Dat compliment wilde ik u niet onthouden!

 

Van Astrid, de moeder van Matthijs, die zeker over het Stuud zal praten…

Hoi Roel,

Sorry voor het late reageren, maar zijn super blij dat Matthijs geslaagd is!
Elke keer dacht ik: even Roel bellen, maar er kwam steeds iets tussen.  Vandaar alvast even een berichtje. En met mooie cijfers gewoon de 5 weggewerkt. We zijn super trots op Matthijs!

Bedankt voor jullie inzet. Matthijs klaagde nooit, dus compliment voor jullie team! Om de kinderen zo te motiveren dat ze toch maar gaan! En dan een mooi resultaat neerzetten. Nu de nieuwe opleiding, hij heeft er super zin in.

Bedankt Roel en ik zal zeker over jullie praten als ik een ouder hoor die zegt dat huiswerk…
Fijne vakantie!

Groet,

Astrid

 

Van de moeder van Sam via e-mail

Beste Roel en medewerkers van het Studiecentrum,

Het was nog wel een beetje spannend (vonden wij althans) rondom de examenuitslag van Sam, maar het harde werken van het afgelopen jaar heeft zijn vruchten afgeworpen: Sam is geslaagd voor zijn VWO-examen!

Hoewel hij het natuurlijk zelf heeft gedaan, hebben jullie hulp en ondersteuning hier een grote bijdrage aan geleverd!

We willen jullie daarvoor hartelijk bedanken. Wat ons betreft een positieve ervaring!

Hartelijke groet,

F.C.

 

Van Monique José, die twee zoons bij het Stuud aanmeldde

Met twee jongens in totaal verschillende situaties bij het Stuud aangeklopt. Inmiddels heeft de oudste een havodiploma met prachtige cijfers op zak. De laatste anderhalf jaar is de huiswerkbegeleiding op afstand – waar hij voor een extra uurtje meer dan welkom was op momenten dat hij vastliep – een geweldige steun in de rug geweest. Met meer rust en zelfvertrouwen ging hij het examen in en is nu in vwo 5 weer zelfstandig aan de slag gegaan.

De jongste fladderde door de basisschool en heeft met de speciale brugklasbegeleiding geleerd dat een middelbare school andere koek is. Vanaf de eerste schooldag was er discipline om gelijk aan het huiswerk te beginnen, goed te plannen voor toetsen en overzicht te bewaren in het nieuwe, veel ongeregelder schoolbestaan. Dat ritme zet hij nu thuis voort, hij kan verder bouwen op een stevig fundament. Chapeau voor beide partijen!

Op het Stuud gelden duidelijke regels, is er ruimte voor een luchtige kwinkslag en is er echt oog voor het kind. Open, informatief, wederzijds contact over de voortgang en het reilen en zeilen staat hoog in het vaandel en dat is bijzonder prettig.
Dank jullie voor de goede zorgen! Zonder huiswerkstress en -discussies bleef het thuis echt gezellig!

Monique José

 

Van Frank en Hester, ouders van Dennis

De periode dat Dennis op het Studiecentrum heeft gezeten, hebben we veel vertrouwen gehad in de manier waarop hij begeleid is. Dit heeft hem zeker het nodige geleerd en opgeleverd, vooral op het gebied van “leren leren” en plannen.

Wij willen jullie allemaal dan ook heel hartelijk bedanken voor de goede zorgen van de afgelopen periode!

Frank en Hester

 

Nadine en haar moeder, die onder meer tevreden zijn over de sfeer en de persoonlijke aandacht

Ik heb vanaf het tweede jaar tot en met de vijfde (eindexamenjaar havo 2015) op Het Stuud gezeten. Altijd hadden ze wel tijd voor je en de geduld om je te helpen. Als het moest, kon je een dagje extra komen voor drukke weken, wat aangeeft dat ze je graag helpen en willen dat het allemaal gaat lukken.

Deze begeleiding heeft mij goed door alle jaren geholpen en ook door mijn eindexamen. Ik wil Roel en alle andere begeleiders nog erg bedanken voor de afgelopen vier jaar! Serieus wanneer het serieus moest zijn, maar af en toe een lekker praatje tussendoor of een grapje was ook erg fijn. En goede methoden!
Zeker aan te bevelen!

Nadine

Waarom is Het Studiecentrum een aanrader:
Goede telefonische bereikbaarheid, altijd bereid tot een gesprek of overleg in goede sfeer en harmonie, met oog voor persoonlijke omstandigheden!

Het Stuud houdt de vinger aan de pols en koppelt tussentijds terug, indien nodig. Aardige en deskundige krachten, in het bijzonder directeur Roeland Schutte.

Moeder van Nadine

 

Van Wilma, die het Stuud van harte aanbeveelt

Via deze testimonial wil ik iedereen laten weten hoe tevreden wij zijn met de huiswerkbegeleiding bij Studiecentrum Doorn van onze dochter. Inmiddels krijgt Fleur een aantal jaren studiebegeleiding en dat zorgt voor veel structuur, motivatie en resultaat.

De medewerkers van Studiecentrum Doorn slagen erin dat Fleur met ‘plezier’ naar studiebegeleiding gaat en dat zij de hulp krijgt die zij nodig heeft.  Jullie weten een goede veilige plek te creëren, waar Fleur zich prettig voelt en gewaardeerd.
Ook jullie flexibiliteit spreekt mij erg aan. Wanneer Fleur op een andere dag begeleiding wil of extra begeleiding, dan is dit, na overleg, nooit een probleem. Voor ons als ouders (beiden met een drukke baan) zorgt de huiswerkbegeleiding voor veel rust in huis. Wanneer Fleur nu thuiskomt van studiebegeleiding, is zij in principe klaar met studeren.

Wanneer je kind het lastig heeft met leren, extra ondersteuning goed kan gebruiken of wanneer je het als ouder lastig vindt om je kind te helpen bij het leren omdat je geen tijd hebt, of omdat je te ongeduldig bent of om wat voor reden dan ook, dan kan ik het Stuud van harte aan bevelen.  

 Wilma

 

Van een moeder van wie de zoon ‘erg in de weerstand ging’ als ze hem wilde helpen met het huiswerk

Als leren niet lukt
Mijn zoon zit nu sinds september 4 maal in de week bij het Studiecentrum. In combinatie met de overgang naar het Revius in Doorn al met al een pittige verandering.

De hoofdreden om professionele begeleiding te regelen heeft als achtergrond dat ik mij redelijk onmachtig en gefrustreerd voelde in het proces dat het leren niet vanzelf ging en mijn zoon erg in de weerstand ging als ik hem wilde helpen. Alles werd tot op het laatste moment uitgesteld en ik kreeg het roer niet om. De discussies over huiswerk en het leren namen toe.

In combinatie met mijn eigen werk kostte het veel energie thuis om de motiverende factor te zijn om alsnog hem in beweging te krijgen. Resultaat bleef uit en bij hoge uitzondering mocht hij blijven zitten. Er moest iets gebeuren. Het zelf oplossen was niet meer mogelijk.

Via Oriëntatie op huiswerkbegeleiding was mijn eerste intakegesprek met mijn zoon en zijn vader bij Roel. Het gaf iedereen al snel een goed gevoel en de keuze was gemaakt.
Wat brengt de begeleiding van het Studiecentrum?

 • Mijn zoon weet steeds beter hoe hij moet leren, zelfs de vakken waar hij een hekel aan heeft kan hij nu aan.
 • Hij wordt zelfstandiger in het organiseren en plannen en kan geen zaken meer uitstellen.
 • Hij heeft weer lol in school.
 • Hij heeft weer een eigen kamer in plaats van een huiswerkhok.
 • Huiswerk is geen issue meer omdat Roel en zijn team dit met zoonlief plannen en controleren.
 • Hij wordt op een positieve manier gestimuleerd en gemotiveerd om zaken op te pakken.
 • Hij zit er niet alleen en valt niet in de verleiding om bij thuiskomst eerst te gaan computeren.
 • Elke week ontvang ik een volledig weekoverzicht over het verloop en als er zaken zijn die eerder de aandacht nodig hebben, is er direct contact.
 • Alle boeken liggen op het Studiecentrum dat vanaf 7.00 tot 19.00 uur open is, dus als er een boek is vergeten, is het bijna altijd nog te regelen.
 • Flexibiliteit vanuit het Studiecentrum en een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het is nu januari, de resultaten gaan omhoog en iedereen vaart er wel bij.

Kortom het is een investering geweest die zeker de moeite waard is. Zonder begeleiding was dit niet een verhaal geweest met positieve afsluiting. Het uiteindelijke doel voor dit jaar is overgaan naar Havo 3 en daar blijven we met zijn allen aan werken, ik wat minder dan mijn zoon en Roel en zijn team.

J.

 

Van Tim, die als één van de eersten uit zijn klas zijn propedeuse behaalde

Beste Roeland,

Ik zou nog even laten weten of het gelukt is met mijn tentamen. Ondanks dat het

tentamen een stuk moeilijker was dan voorgaande keren heb ik een 6,8 gehaald! Ik

ben ontzettend blij met dit cijfer! Ik heb hierdoor als 1 van de eersten uit mijn klas

mijn propedeuse gehaald. Ik wil jou bedanken dat je op zo’n korte termijn nog wat

voor mij hebt kunnen betekenen. Ik had het zonder de bijles namelijk echt niet

gehaald.

Mijn bijlesdocent Sharon heeft het ook heel erg goed gedaan. Ik wil haar hierbij ook

even bedanken. Ze legde alles heel duidelijk aan mij uit en als ik weer even de draad

kwijt was begon ze gewoon weer opnieuw. Zou jij aan haar willen doorgeven dat ik

mede door haar dit mooie cijfer heb weten te halen en dat ik haar erg dankbaar ben?

Ook dat zij zich op korte termijn beschikbaar stelde.

Nogmaals bedankt en mocht ik ooit ergens weer hulp bij nodig hebben weet ik bij

wie ik aan de bel trek. Leuk je weer een keertje gezien te hebben.

Tot de volgende keer!

Tim

 

Van de vader van twee zoons op de havo

Inmiddels hebben wij al 5 jaar ervaring met het Studiecentrum. Twee pubers worden ieder op eigen wijze benaderd en gestimuleerd om zo het beste uit zichzelf te halen.

Ze zijn niet altijd te spreken over de tijd die doorgebracht moet worden op het Studiecentrum, maar zien zelf ook de noodzaak in waarom het voor beiden toch goed is. In het algemeen zijn ze ook tevreden met de gang van zaken daar. Er is ondanks het harde werk ook ruimte voor persoonlijke aandacht. Mijn indruk als ouder is dat er vooral goed gecommuniceerd wordt en zo ook goede afspraken gemaakt kunnen worden over tijden, planning, bijlessen etc.

Voor ons als ouders met beiden een drukke baan zijn wij dan ook heel tevreden met de aanpak naar onze jongens toe. De gesprekken die wij met het Studiecentrum regelmatig voeren vinden altijd plaats in een open en transparante sfeer. Het hebben van een juiste kijk naar een puber en de daarbij voorkomende problemen en aanpak maakt een zeer positieve en professionele indruk op ons.

Derk T.

 

Van Emile, inmiddels in het bezit van een mavo- én havodiploma

Ik ben Emile, 18 jaar en inmiddels in het bezit van een mavo- en havodiploma. Sinds ik in de brugklas op het Revius kwam, ben ik vrijwel meteen naar het Studiecentrum gegaan. Totaal ben ik bijna 6 jaar onder begeleiding geweest van het Studiecentrum.

De aanleiding om mij naar het Studiecentrum te sturen waren mijn eerste resultaten en mijn dyslexie. In mijn eerste jaar wist ik echter mijn doel niet te halen om naar de havo door te stromen. Toch waren de cijfers aanzienlijk verbeterd, waardoor ik besloot op het Studiecentrum te blijven.

Mijn tweede leerjaar heeft het Studiecentrum mij wederom begeleid. Mijn ouders achtten mij in de derde klas zelfstandig genoeg om thuis zelf aan de gang te gaan met mijn schoolwerk. Helaas betekende dit een dieptepunt in mijn cijferlijst en kon ik weer terug.

Daarna ben ik wel tot de conclusie gekomen dat er toch echt iets moest gebeuren om mijn doel havo/hbo te behalen. Hierin zijn toen doelstellingen bepaald en afspraken gemaakt met het Studiecentrum. Waarna ik mijn mavodiploma glansrijk behaalde en ver boven de gestelde norm bleef. Zo kon ik naar de havo.

De instroom van mavo naar havo verliep erg goed. De eerst maanden waren wat zwaar, maar door het vragen om wat extra hulp bij verschillende vakken was ik vrij snel op peil. Hierna ben ik meer losgelaten. Ik was namelijk een stuk gemotiveerder en zelfstandiger geworden.

Ik zat op het Studiecentrum en werd begeleid, maar niet meer zo intensief als tevoren. Hiermee kon ik meer op mijzelf werken, wat zeker gold bij mijn sterke vakken. Toch kon ik altijd nog terugvallen op een van de begeleiders als dat nodig was. Dat was een geruststellende gedachte.

Het Studiecentrum heeft mij dus altijd erg geholpen. Je leert gestructureerd te werken, te plannen en vooruit te denken. Het gevoel als je thuiskomt en je huiswerk af is en je ‘bij bent’ is erg prettig. Werd het je toch te veel, dan was er altijd ruimte om te overleggen.

Prettig heb ik ook altijd gevonden dat het Studiecentrum in de laatste jaren elke week extra leerwerk opgaf. Ik vond dit in het begin best wel vervelend, totdat ik een toetsweek kreeg en merkte dat mij dit veel leerwerk scheelde. Verwacht wordt dat je elk vak bijhoudt.

Ik ben ervan overtuigd dat deze aangeleerde studiehouding en vaardigheden mij op het hbo van pas komen. Naast schoolwerk was er ook altijd ruimte voor een prettig gesprek of om je hart luchten. Dit heb ik ook als erg fijn ervaren.

Emile

 

Van ouders die mailen zeer tevreden te zijn

Beste Roeland,

Langs deze weg willen wij je van harte bedanken voor de ondersteuning van W. de afgelopen jaren.
Wij zijn ervan overtuigd dat door de inspanningen van jou en je collega’s W. uiteindelijk is geslaagd.
Wij hebben zelf lang getwijfeld of ze het zou halen. Van de 4 voor wiskunde op haar eindlijst heeft ze door middel van cijferverbetering zelfs nog een 5 weten te maken, dus je begrijpt dat wij zeer tevreden zijn.

W. gaat vanaf september de 2-jarige versnelde opleiding ‘marketing- en communicatiemedewerker’ doen aan het ROC in Zeist. Wij hopen dat zij het bij jullie geleerde (plannen, vooruit werken, concentreren, samenvatten etc) daar ook in de praktijk brengt.

Voor nu wensen wij jou en jouw team een goede zomervakantie toe en succes met de verdere ontwikkeling van Studiecentrum Doorn!

Met vriendelijke groet,

J. & W. D.

 

Van een moeder die twaalf jaar ervaring met het Stuud heeft: 

Twaalf jaar ervaring met “het Stuud” levert twee zonen op die zonder vertraging een VWO diploma hebben behaald en zeker niet de gemakkelijkste mannen waren…

Heel prettig dat als ze onderweg waren verdwaald wij werden gebeld of gemaild waar ze bleven…

Er contact werd onderhouden met het VO om te checken of de agenda wel klopte…

Ze niet alleen werden overhoord met het doel of ze het hadden begrepen, maar ook of ze het hadden geleerd…

Flexibiliteit waar het kon, strikt wanneer het nodig was.
Roel en overige begeleiders bedankt voor jullie geduld en betrokkenheid!

Marie-Cécile Looijen

 

Van de ouders van DJ:

Onze zoon heeft zijn hele middelbare schooltijd op het ‘Stuud’ gezeten. Omdat er bij hem ADHD was geconstateerd leek het ons verstandig om hem een vaste structuur te bieden voor het maken van zijn huiswerk. Die heeft hij gevonden in de ‘huiskamer’ van Roel waar hij zich veel beter dan thuis kon (en moest) concentreren.

Het doet ons als ouders veel plezier dat hij zelf heeft geconstateerd dat hij er goed geleerd heeft hoe je moet studeren. ‘Ik kan dat eigenlijk veel beter dan mijn zus’ (die in Utrecht studeert) zei hij pas geleden nog vol trots tegen ons. En dat is ook helemaal juist. Wij hopen en verwachten dat de vaardigheden die hij hier geleerd heeft hem ook goed van pas gaan komen bij zijn vervolgopleidingen en eigenlijk in zijn hele verdere leven.

Wij willen Roel en zijn hele team van harte bedanken voor de steun en het geduld bij de begeleiding van onze zoon. En natuurlijk voor het uitstekende eindresultaat.

 Ouders van DJ

 

Van een geslaagde vwo-leerling:

Na drie jaar tweetalig VWO zonder al te veel moeite te hebben afgerond, begon ik twee jaar geleden met een positieve blik in de vierde klas van het VWO. Echter, de leerstijl die ik hanteerde in de onderbouw bleek niet voldoende te zijn om ook de bovenbouw op een goede manier door te komen. Na twee periodes werd dit dan ook meer dan duidelijk doordat er op dat moment zes onvoldoendes op mijn lijst stonden, de wake-up call om toch maar de professionele hulp te zoeken bij ‘het Stuud’.

Drie keer per week intensieve en persoonlijke begeleiding hebben er – vanaf toen tot aan de laatste loodjes voor mijn eindexamen – voor gezorgd dat ik mijn school zoals het hoort in zes jaar heb kunnen afronden en het vijfde jaar van het VWO behaald heb met uiteindelijk nul onvoldoendes.

Hetgeen mij het meest thuis heeft laten voelen is de prettige en vooral gezellige sfeer die er altijd hing. Ook nu ik over een aantal maanden ga beginnen aan de universiteit zal ik zeker nog eens binnen lopen en terugdenken aan de grote bijdrage die het Studiecentrum mij heeft geleverd.

Bas, leerling V6

 

E-mail van een tevreden moeder:

Na ruim twee lastige jaren op het middelbaar onderwijs hebben wij onze zoon
in contact gebracht met het Studiecentrum Doorn. Hij moest eventuele
begeleiding zelf willen, anders zou het Stuud er niet aan beginnen.
Onze zoon zou nadenken. Na veel vijven en… lager is hij gestart, vier dagen
in de week. Vanaf de eerste dag komt hij vrolijker thuis. Het is immers fijn
om controle te krijgen.

In het begin hadden wij regelmatig contact met de begeleiders. We zaten
samen kort op de bal en dat was nodig. Het contact is minder geworden en dat
is een heel goed teken! Cijfers gaan -met enkele uitschieters naar beneden-
zichtbaar omhoog en onze zoon kan zijn schoolwerk nu gemakkelijk aan. En wat
zegt hij zelf? “Ik heb een 8,2 voor Engels en had ook nog een leven!”

In onze ogen zijn cruciaal: zichtbaar plezier in de belevingswereld van de
jongelui, heldere structuur, veilige plek, het aan de ene kant in de smiezen
houden en af en toe het elastiek laten vieren. En als het contact nodig is
dan is dat er direct. Dit alles geeft veel vertrouwen en ook nog resultaat.

Hartelijke groet,

Hanneke

 

Van ouders die hun zoon met grote stappen vooruit zagen gaan:

Onze zoon gaat sinds begin dit jaar naar het ‘Stuud’. Vanaf de eerste week zijn zijn studieresultaten zichtbaar vooruit gegaan.

Hij gaat met plezier naar jullie toe omdat hij, zoals hij zelf zegt, positief wordt benaderd. Jouw team gaat op zoek naar wat hij wel al weet en probeert daarbij aan te sluiten, in plaats van iemand steeds op zijn tekortkomingen te wijzen.

Ook de docenten en zijn medeleerlingen valt het op dat hij grote stappen vooruit gaat met leren. Voor ons als ouders is het fijn om te zien dat onze zoon goed in zijn vel zit en dat wij verlost zijn van de eeuwige strijd over thuis huiswerk maken.

Respect en waardering voor jou en jouw team!!

Erwin

 

Van een moeder van wie meerdere kinderen Het Stuud bezochten:

Onze zonen en dochter hebben gedurende een aantal jaar op het Studiecentrum huiswerkbegeleiding gekregen. Dit is altijd met veel aandacht en zorg en in goed overleg zowel met het kind als met ons als ouders ervaren.
Het evalueren van de voortgang, het bespreken van eventuele problemen, het inzetten van extra aandacht waar nodig, was vanzelfsprekend. Het feit dat het Studiecentrum voorop stelt dat een kind de begeleiding zelf moet ‘willen’ is een zeer prettig uitgangspunt, zo ook dat dit gaande weg een terugkerend argument is als er een periode met minder inzet dan wel motivatie aan de orde is.

Onze kinderen vonden het ook prettig dat de gesprekken die ‘over’ hen gingen altijd werden gevoerd met het desbetreffende kind erbij. Dit had duidelijk als bijwerking dat de kinderen zich gehoord voelden maar zeker ook zich realiseerden dat het in hun eigen belang was begeleid te worden.

Met vriendelijke groet,
Fiona

 

Van ouders van wie de dochter slaagde voor het vwo-examen, mede dankzij Het Stuud

Geachte heer Schutte, beste Roeland,

Zoals bekend is onze dochter deze week geslaagd voor het VWO-diploma.
Wij zijn er van overtuigd dat de hulp en bijstand van het studiecentrum haar hebben geholpen om het examen met goed gevolg af te sluiten. Het vak economie was voor haar aan het begin van het laatste schooljaar een behoorlijk probleem. Uiteindelijk heeft ze economie zonder veel problemen met goed resultaat kunnen afronden.
We willen u en uw medewerkers hiervoor bedanken.

Met vriendelijke groet,

tevreden ouders

 

Van een leerling die examentraining volgde:

Beste mijnheer Schutte,

Ik had nog helemaal niet laten weten hoe het is afgelopen met mijn examens.

Maar goed nieuws, ik ben ruim geslaagd met goede cijfers om nu HAVO te kunnen doen.

Voor Geschiedenis, waar ik van jullie examentraining voor heb gekregen, heb ik een 7,2 gehaald!

Dit is ruim boven mijn gemiddelde van school (5,7).

Heel erg bedankt, het heeft heel goed geholpen.

Groetjes, T, TL4.

 

Library-Books1

 

Via een mail die een bijlesdocent ontving van een leerling:

Hoi,

Ik heb voor mijn engelstoets een 7,7 gehaald.

Daardoor kan ik nu naar H5.

Ik wil U erg bedanken voor de bijlessen, ik heb er veel aan gehad.

Groetjes,

M.

 

Via onze Facebookpagina ontvangen:

Alweer bijna aan het eind van de vakantie en dan weer knallen in havo 5. Zomerschooltje overleefd dankzij de extra uurtjes op het stuud. Hoop dat iedereen een leuke vakantie heeft gehad ! X Jessie

 

Via een kaartje, gestuurd door een oud-begeleider:

Beste Roel,

Van Harte met het vijfde lustrum van “het Stuud”. Dat moet gevierd worden. Het is alweer 4 jaar geleden dat ik bij Het Stuud begon. Ik kwam altijd met veel plezier en heb er veel van geleerd. Ik kijk er nog met een goed gevoel op terug. Helaas kan ik er de 17 e niet bij zijn maar ik proost zeker op deze prestatie! Heel veel succes het komende jaar en nogmaals gefeliciteerd met het Stuud jubileum. Liefs Sofie. 

 

Studiecentrum Doorn, buitenkant in testimonials

Aanbeveling: 

Ik (moeder van Mathijs Jansen), kan het Studiecentrum van harte aanbevelen. Mathijs gaat momenteel 5 dagen per week naar het Studiecentrum. Hij is leerling van Havo 4 op het Revius.

Mathijs ging in de tweede klas van de Havo 2 dagen per week naar het Studiecentrum. Hij haalde goede cijfers. Hij stond er relatief zo goed voor dat hij besloot dat hij de derde en vierde periode niets meer hoefde te doen. Mathijs ging door zijn goede start wel over naar Havo 3. Zijn werkhouding was zeer slecht. Roel gaf ons het advies om Mathijs van het Studiecentrum  te halen aan het begin van het derde leerjaar. Hij moest er eerst zelf achter komen dat zijn werkhouding moest veranderen. Voor ons als ouders was dit wel schrikken, wetende dat Mathijs thuis nog nooit zijn studieboeken open had gedaan. Maar volgens Roel zou het positief uitpakken. Hij moest er eens achterkomen dat hij het nog niet zelf kon met zijn instelling. Mathijs beweerde dat hij het Studiecentrum niet nodig had, hij kon het zelf wel. In januari kregen we een telefoontje van de mentor van Mathijs. Hij stond er erg slecht voor. Het besef kwam. Mathijs wilde dolgraag overgaan en gaf aan dat hij weer heel graag naar het Studiecentrum wilde. Of hij daar nog wel welkom was… Vanaf dat moment ging hij 5 dagen naar het Studiecentrum en  gemotiveerd dat hij was. Na een eindspurt met hulp van het studiecentrum is hij net overgegaan naar Havo 4.  Nu legt  hij in Havo 5 een goede werhouding aan de dag. De aanpak van Roel heeft gewerkt.  Bedankt Roel!

Groetjes van Heike

 

Aanbeveling:

Wij hebben studiecentrum Doorn, haar eigenaar Roeland Schutte en zijn medewerkers leren kennen als een partner voor ouders, scholier en school.

In een open sfeer met moderne faciliteiten wordt een leerling de ruimte en ondersteuning geboden om tot de beste resultaten te komen.

Dit gaat veel verder dan alleen huiswerkbegeleiding. Ook bij leerlingen met grote weerstand of moeilijkheden rond huiswerk wordt continu gezocht naar de trigger om te motiveren.

Ook advies aan school en begeleiding van de ouders is voor dit studiecentrum een onderdeel van haar werkzaamheden.

Wij kunnen hen dan ook van harte aanbevelen.

Hartelijke groet,
Ruud & Etske